De Prins Mauritsschool contactgegevens

PRINS MAURITSSCHOOL, LEEUWARDEN

Welkom op deze volledig vernieuwde website van onze school. Kleurrijk, fris en enthousiast, dat is wat we willen zijn en uitstralen. Onze website is bedoeld voor ouders/verzorgers van kinderen en de kinderen zelf die al bij ons op school zitten (dan zijn vooral de pagina's 'nieuwsbrieven" en "openbaar groepenplein'' interessant) alswel voor ouders/verzorgers van kinderen die zich oriënteren op de keuze van een school.

Van BREDE SCHOOL naar IKC in een nieuw gebouw!
Sinds 31 augustus 2004 zijn we officieel partners in de Brede School Bilgaard. Dit betekent dat we als partners in onderwijs, opvoeding en opvang van kinderen van 0 – 12 jaar samenwerken met:

• Sinne Kinderopvang kinderopvang 0 – 12 jaar
  • Sinne Peuterspeelzalen voor de Mengelmoes (058-2674531)
  • de bibliotheek
  • de wijkvereniging en het wijkpanel
  • het CJG (Centrum voor Jeugd en Gezin) c.q. sociaal wijkteam

DOEL
de kinderen in onze wijk brede ontwikkelingskansen geven; ontdek waar je goed in bent, een brede oriëntatie op kunst en cultuur, vergroten van eigen leefwereld.

De samenwerking houdt o.a. in dat er voor de kinderen en ouders activiteiten worden georganiseerd. De samenwerking gaat echter veel verder; op gebied van pedagogiek is er een gezamenlijk kader vastgesteld van waaruit nu huisregels worden opgesteld, die voor alle organisaties gaan gelden. Daarmee groeien we naar de status van een Integraal Kindcentrum (IKC) zoals de gemeente Leeuwarden dat voorstaat.

Om dit allemaal te kunnen doen maken we gebruik van een combinatiefunctionaris voor de sport (schoolse- en naschoolse activiteiten), een combinatiefunctionaris cultuur, een docent erfgoededucatie en ook een schoolmaatschappelijk werkster een vertegenwoordiger van het sociaal wijkteam en een Ceasar therapeute (fysiotherapie).

Onze school staat dus bol van grensverleggende activiteiten voor onze leerlingen. We verliezen daarbij de aandacht voor rekenen, taal en lezen zeker niet uit het oog. Sterker, we proberen daarin te combineren en te versterken.

EEN NIEUW GEBOUW!
Onderwijs van kwaliteit in een gebouw van kwaliteit. Met trots en plezier de school binnenlopen. Een school die ons uitdaagt, ons nieuwsgierig maakt en een boeiende omgeving borgt. Passend bij de visie van de school op eigentijds onderwijs. Zo’n gebouw willen we realiseren. Een mooie opdracht voor de architect. We gaan ervoor!

Wanneer? Dat is altijd spannend. We verwachten dat we schooljaar 2018-2019 het nieuwe gebouw kunnen betrekken.